Help ons kinderen te verwonderen over technologie! Doe mee aan Mission Tech!

Schrijf je in voor Mission Tech via deze link: Inschrijven bedrijven

 

Mission Tech wordt georganiseerd om kinderen in de basisschoolleeftijd (9 tot 12 jaar) kennis te laten maken met technologie. De eerste editie van 2019 die plaatsvond in het Klokgebouw trok zo’n 1.800 bezoekers. In 2021 hebben we 14.000 kinderen bereikt met een hybride programma. Op speelse wijze worden leerlingen verwonderd, geprikkeld en enthousiast gemaakt voor technologie. Bedrijven bieden jongeren een context door te laten zien wat technologie voor de samenleving kan betekenen. Daarmee wordt de kiem gelegd om vast na te denken over een toekomst in deze richting.

Nieuwe partners gezocht!
Bedrijven en organisaties sloegen in 2019 de handen ineen om de eerste edities te organiseren. Voor dit jaar zijn wij op zoek naar nieuwe partners die zich inhoudelijk willen verbinden aan Mission Tech! We zijn dus op zoek naar enthousiaste organisaties in de Tech sector die willen participeren!

De voordelen:

  • Co-creëren: samen bereik je meer dan alleen. Neem deel aan een bewezen event-formule.
  • Als bedrijf kom jein de ‘picture’ bij scholen, jongeren en hun ouders.
  • Samen zetten we Brainport Eindhoven op de kaart en maken we lokale jeugd ‘tech-wijs’.

Wat voor soort activiteiten passen bij Mission Tech?

Tijdens de activiteiten op Mission Tech ontdekken leerlingen op een speelse manier hoe technologie de wereld verbetert en bijdraagt aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Kinderen maken kennis met de nieuwste vorm van gaming, bouwen zelf een robot en spelen virtuele en echte spellen. Dit alles -zoveel mogelijk –in de context van het bedrijfsleven zodat we gezamenlijk al herkenbaar maken waar technologie toe leidt.

Kaders voor jouw activiteit!

  • Probeer een relatie te leggen met innovaties of thema’s die binnen jouw bedrijf of organisatie spelen.
  • Kinderen kunnen iets proberen, iets maken en/of iets zien op interactieve wijze. Als het maar bijdraagt aan de doelstelling om kinderen te verwonderen over technologie.
  • Elk bedrijf organiseert één of meerdere activiteiten, waar bij voorkeur 30 leerlingen tegelijk aan mee kunnen doen. Heb je een interessante activiteit voor meer of minder kinderen? Dan denken wij graag met je mee!
  • Gemiddeld gaan we uit van 25 minuten per activiteit. Heb je een interessante activiteit die korter dan 25 minuten duurt? Dan denken wij graag met je mee!
  • Na 25min gaat het groepje kinderen door naar een ander bedrijf. Je draait dus je activiteit(en) meerdere keren achter elkaar gedurende de dag.

 

Schrijf je in!

Pak de kans om met je bedrijf of organisatie kinderen te verwonderen over technologie! Neem contact op met Michelle van Breugel via info@i4support.nl voor deelname, of voor meer informatie.

Of schrijf je in via de link: inschrijven bedrijven

Lucas van Grinsven, VP Communications & Community Engagement ASML

“We zijn omringd door technologie en kunnen niet zonder onze smartphones. Technologie bepaalt steeds meer onze samenleving. Mission Tech past bij onze visie om iedereen te betrekken bij technologie, zonder kloof tussen makers en gebruikers, voor een inclusieve en kansrijke wereld.”

Frank Visser, Clustermanager HR Benelux Philips

“De missie van Mission Tech: kinderen niet alleen laten zien wat technologie inhoudt, maar ze er zelf mee aan de slag laten gaan. Door zelf te doen en te ontdekken, hopen we kinderen te verwonderen voor technologie. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met kinderen spelenderwijs te laten ontdekken wat techniek is en wat je ermee kunt.”

Astrid van Deelen, manager Onderwijs & Arbeidsmarkt Brainport Development

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig, het zijn kleine pioniers. Dat een ballon door wrijving elektrisch geladen wordt en aan het plafond blijft hangen vinden kinderen geweldig. Dit enthousiasme moeten we vasthouden en kinderen keer op keer laten zien en ervaren hoe gaaf techniek is.”