Leerkrachten

Aan de slag met Mission Tech

Mission Tech is – dankzij de partners – gratis voor groepen 5 tot 8 uit het Primair Onderwijs. Speciaal voor de Dutch Technology Week van 2021 wordt Mission Tech dit jaar georganiseerd als een in-school variant voor groep 5 t/m 8 in regio Eindhoven.

Voor deze klassen in de hele Brainport regio worden gratis verrassingspakketten beschikbaar gesteld. De samenwerkingspartner hierbij is MadScience en het pakket zal diverse doe-activiteiten bevatten die een directe link hebben met organisaties in de Brainport regio’s. Ook ontvangen alle leerlingen een pioniersboekje om thuis – met hun ouders – aan de slag te gaan.

De 21st Century Skills van de toekomstige generatie ontdekkers, uitvinders en wetenschappers wordt hierbij op de proef gesteld. We laten klasgenoten samenwerken, onderzoek uitvoeren, ontwerpen, testen en experimenteren.

De Mission Tech Challenge daagt leerlingen uit om samen met hun klasgenoten een echte kettingreactie te bouwen (ook wel een Rube Goldberg Machine genoemd). Het geeft de kinderen een beter begrip over de 7 Werelden van Techniek en hoe technologie ons dagelijks leven beïnvloedt.

De enige manier om tot een goed resultaat te komen is door samen te werken. Creatief en kritisch denken komen volop aan bod in de onderzoek- en ontwerpfase, waarbij het probleemoplossend vermogen wordt getest.

Elke klas ontvangt een Mad Science Startpakket:
➔ Het pakket bevat materialen die gebruikt moeten worden bij de bouw van de kettingreactie.
➔ De leerkracht wordt voorzien van een lesbrief met tips & tricks om de klas te begeleiden tijdens de bouw, inspiratiefilmpjes voor de leerlingen en een opdrachtbrief waarin alles stap-voor-stap staat beschreven.
➔ Elke leerling ontvangt een Mission Tech Pioniersboekje om te gebruiken tijdens de Challenge. Hierin staan thuisproefjes en kunnen ze aantekeningen maken.
➔ Leerlingen gaan tijdens DTW2021 de strijd aan met de andere deelnemende klassen tijdens de Mission Tech Challenge. Elke klas maakt een video van de kettingreactie.
➔ Vanaf 31 mei vindt de Dutch Technology Week plaats, dan is het ook mogelijk in te bellen voor tips met een Gekke Professor van Mad Science.

De doe-activiteiten worden verspreid onder de scholen in de week van 24 mei. Scholen kunnen zelf bepalen wanneer ze daadwerkelijk aan de slag willen. Naast de doe-activiteiten zitten er ook activiteiten bij die de leerlingen thuis kunnen uitproberen met huis-tuin- en keukenmaterialen.

Informatie

Leerkrachten kunnen voor vragen over Mission Tech terecht bij Lianne van den Wittenboer. Haar emailadres is l.vdwittenboer@brainportdevelopment.nl

Waarom Mission Tech?

Als kids tech beheersen kunnen zij het dagelijkse leven – en zelfs de wereld – beter maken. Door slim om te gaan met tech kunnen zij de wereld veranderen, levens redden en wonderen verrichten. Daarom is het belangrijk dat zij tech leren gebruiken en vertrouwen. Met tech maken zij hun dromen waar.

MAKE TECH YOURS – Ik ben tech